حضور اعضای محترم نظام مهندسی استان سمنان، مرکز تحقیقات انرژی و توسعه پایدار، مدیر گروههای برق و مکانیک دانشگاه سمنان و اساتید محترم هیئت علمی، شورای شهرسازی استان و طرح محدودیتها و نیازهای ساختمان در جهت رعایت الگوی مصرف انرژی در زمینه تهویه مطبوع ساختمان.
در این نشست مهندس مدرس ریاست هیئت مدیره شرکت تهویه آسمان خاطر نشان کردند: ” اگر صنایع بر مدار دانش بنیان و نگاه دانشگاه محور شکل بگیرد، باعث تحول جدی در انجام سیستمهای تهویه مطبوع پروژهها میشود. ایشان در بخشی از صحبتشان خاطر نشان کردند وقتی ظرفیت علمی در دانشگاه وجود دارد، تفکر حاکم در صنعت باید به گونهای باشد که صنایع برای دستیابی به توسعه اقتصادی، پیشقدم در همکاری با دانشگاه باشند. در کشور عزیز ما ایران سرمایههای علمی و تواناییهای صنعتی چشمگیری در حال حاضر وجود دارد. برای حفظ این سرمایهها با نیم نگاهی به آینده با برنامه ریزی مهندسی میتوان این مهم را عملی ساخت. ابتدا با بنیان گذاشتن ضوابط همراه با همفکری و استفاده از دانش روز دنیا و در ادامه با اجرای صحیح و نظارت در اجرای این مسیر میتوان منابع انرژی در کشور را برای آینده در مسیر درست هدایت کرد.
در این دیدار که به منظور تعامل هرچه بیشتر اعضای سازمان نظام مهندسی با شرکت تهویه آسمان شکل گرفته بود هر یک از فعالان دیدگاهها و دغدغههای حوزه فعالیت خود را بیان کردند. و در ادامه پیشنهاداتی از سوی مهندس ساعی مدیریت عامل این شرکت مبنی بر حمایت هر چه بیشتر شرکت تهویه آسمان از طرحهای تحقیقاتی و اولویت دادن به طرحهای دانش بنیان مطرح شد. این که این شرکت همواره در مسیر کاهش مصرف انرژی و کم کردن رد پای کربن در روند تولید و محصولات نهایی هم به عنوان مسئولیت اجتماعی و هم برای کاهش مصرف برق باید در این امرتاثیرگذار بود. با توجه به این امر مهم که متاسفانه کشور ما بین 10 کشور اول تولید کننده کربن در جهان است به دلیل وسعت کوچک در مقایسه با کشورهای صنعتی و توسعه یافته سهم بسیار بزرگی در تولید کربن و گرمایش کره زمین ایفا میکند ضروری است هر کدام از ما در این مسئولیت اجتماعی و انسانی قدم برداریم.
ایشان همچنین افزود در نظام استاندارد سازی و نظام مهندسی کشور با توجه به سوابق تاریخی ناگوار معاصر برای برخی از سیستمها همچون آسانسور و حریق، چارچوبهای سختگیرانهای در حال اجراست در صورتی که هیچ استانداردی برای انتخاب و اجرای سیستم تهویه به عنوان قلب تپنده ساختمان اجرا نمیشود و متاسفانه محصولات بیکیفیت یا انتخاب ناصحیح سیستمهای تهویه، خسارات جبران ناپذیری در مصرف انرژی و هزینه برای مصرف کننده و کشور خواهد داشت.
در ادامه این همایش سمیناری در جهت توضیح نحوه طراحی و انتخاب پارامترهای چیلر و مبدلها و تاثیر انتخاب گاز مبرد صحیح در طراحی سیستمها تبادل نظر شد. همچنین از مینی چیلرهایی که در حال تست راندمان بود بازدید کاملی به عمل آمد.
در این گردهمایی که با حضور جمعی از فعالان صنعت ساختمان در کارخانه تهویه آسمان صورت گرفت به بررسی استانداردهای تولید، نیازهای ساختمان ، نحوه عملکرد سیستمهای تهویه همراه با بازدید از خط تولید و امکانات تولیدی شرکت صورت گرفت.
امید است باز اینچنین همایشهایی با همفکری صنعت و دانشگاه در جهت کاهش آلایندههای زیست محیطی، بهبود الگوی مصرف، تشخیص و انتخاب صحیح سیستمهای تهویه و بالا بردن کیفیت محصولات برگزار گردد. تشکر ویژه از جناب آقای دکتر خالصی دوست، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد سمنان و رئیس کمیته انرژی نظام مهندسی
جناب دکتر نادر رهبر
جناب دکتر وحید قدس
جناب دکتراحد عابدینی