با رسیدن فصل پائیز و زمستان و نیاز به گرم نگهداشتن محیط خانه یا کار، میبایست دستگاههای گرمایشی را راهاندازی نمائید. اکثر دستگاههای هواساز در چهار فصل سال قابل استفاده بوده و میتوان از آنها برای سرمایش و گرمایش بهره برد. برخی دستگاهها به صورت خودکار وضعیت را از سرد به گرم تغییر میدهند و نیازی به تنظیم کاربر از سرمایش به حالت گرمایش ندارند، اما بعضی دیگر نیاز به تنظیم دستی داشته و ویژگیهای کاربری خاص خود را دارند. عملکرد هواسازها در تمام فصول تقریباً یکسان است و تفاوتها در دمای آب و رسانش آن به محیط است که در کویل دستگاه تبدیل میشود: در فصول سرد، با استفاده از گرمکنها آب گرم تولید شده و در فصول گرم سال نیز آب سرد تولید شده را به کویل میرسانند. در این بین داکت اسپلیت نیز دارای کاربری مخصوص خود بوده و برای تبدیل آن از حالت سرمایش به گرمایش نیاز است که تنظیماتی انجام دهید.
یکی از راههای گرم کردن واحدهای مسکونی، اداری یا تجاری، میتواند استفاده از داکت اسپلیت باشد. ولی اکثراً از این روش کمتر برای گرم کردن استفاده میکنند. مصرف زیاد برق و میزان گرمایش کم به خصوص در روزهای سرد سال از عواملی هستند که باعث میشود کمتر به فکر گرمایش از طریق داکت اسپلیت باشیم. در رابطه با مصرف برق داکت اسپلیت و راهکارهای کاهش آن پیش از این در مقالهای جداگانه مفصل صحبت نمودیم.
این روزها مصرف انرژی به یکی از بزرگترین معضلات بشر تبدیل شده است به خصوص در کشورهایی مانند ایران که به دلیل فراوانی انرژی و قیمت ارزان آن، فرهنگ درست استفاده در بین مردم شکل نگرفته است. کنترل مصرف انرژی، یکی از مهمترین مسائل در طراحی و اجرای سیستمهای تهویه مطبوع به حساب میآید. یکی از مباحث اساسی و مهم در هنگام تولید و یا خرید هر دستگاهی، تلاش برای کاهش مصرف انرژی آن میباشد زیرا کاهش مصرف برق در اولویت قرار گرفته است.
اما این دلیل نمیشود که به خاطر مصرف برق زیاد، در زمستان به طور کلی دستگاه داکت اسپلیت خود را خاموش نماییم. راه حلهای جایگزینی برای این موضوع در نظر گرفته شده است که در ادامه به بررسی بیشتر آن خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب
داکت اسپلیت چیست؟
داکت اسپلیت یک سیستم تهویه مطبوع است که هم برای گرمکردن محیط منزل و محل کار و هم برای خنککردن محیط میتوان از آن استفاده کرد. بدینترتیب برای گرمایش و سرمایش می توان از داکت اسپلیتها برای فصول سرد و گرم سال استفاده نمود. به داکت اسپلیتها، اسپلیتهای کانالی نیز گفته میشود زیرا به کارگیری کانال برای هدایت هوا در این سیستم تهویه، موجب افزایش کارایی و استفادهی آن برای چند اتاق بهطور همزمان میشود. این خصوصیت یکی از مواردی است که آن را با اسپیلتهای دیواری متمایز کرده بهویژه اینکه وجود کانالهای تهویه باعث میشود که هوای خنک (یا هوای گرم) بهطور یکنواخت در تمام اتاقها توزیع گردد.
با تغییر آبوهوا و گرم شدن هوا باید اقدام به تنظیم داکت اسپلیت برای تابستان کنید و بالعکس در فصل سرد، تنظیمات گرمایش را اعمال کنید. نصب آن به یک دانش و تخصص حرفهای احتیاج دارد. یاد گرفتن تنظیم داکت اسپیلیت باعث میشود شما بهراحتی در هر ماه از تابستان و زمستان، دما را طبق میلتان و با توجه به هوای محیط تنظیم کنید.
کاربرد کویل آبگرم در داکت اسپلیت
معمولاً وقتی هزینهای برای دستگاههایی مانند داکت اسپلیت میشود، این انتظار را از آنها داریم که هم در فصل تابستان برای ما سرمایش را تامین کند و هم در فصل زمستان، گرمایش را. داکت اسپلیت این قابلیت را دارد که در هر دو فصل سرما و گرما استفاده شود.
همانطور که میدانید داکت اسپلیت به مانند کولر گازی از سیکل تبرید و گاز مبرد برای سرمایش استفاده میکند. کمپرسور در این فرآیند نقش بسیار مهمی را ایفا میکند و به علاوه بیشترین مصرف برق را نیز در بین سایر قطعات داکت اسپلیت دارد. این دستگاه در فصل زمستان نیز میتواند از همین سیستم برای گرم کردن بهره ببرد اما با توجه به مصرف بالای انرژی در آن، راه جایگزینی پیشنهاد میشود تا علاوه بر اینکه مصرف انرژی کاهش پیدا کند، بلکه کمپرسور نیز در فصل زمستان به طور کامل به مرخصی رفته و استراحت کند که این موضوع باعث افزایش طول عمر آن نیز میشود.
روش جایگزین استفاده از کویل آب گرم داکت اسپلیت است. کویل آبگرم (Hot-water coil) یک لوله مسی است که نقش یک مبدل حرارتی را بازی میکند. آب یا گاز گرم از داخل این لولهها عبور کرده و بادی را که فن بر روی آنها میدمد را گرم میکند. هر چه که اختلاف دما بین هوا و آب بیشتر باشد، پتانسیل انتقال حرارت بیشتر میشود.
کویل آبگرم بر روی یونیت داخلی داکت اسپلیت نصب شده تا جریان هوا به وسیله فن از بین کویل آبگرم عبور کرده و باد گرم تولید شده در داخل واحد پخش شود. کویل آبگرم، یکی از کاربردیترین انواع روشها در داکت اسپلیت است که به کویل آبگرم داکت اسپلیت شناخته میشود. این دستگاه گرمای بسیار خوبی را در محیط پخش میکند و همچنین مصرف برق کمتری را نسبت به کمپرسور دستگاه دارد، به صورتی که میتوان اذعان کرد که علت اصلی تولید کویل آبگرم داکت اسپلیت، کاهش هزینههای برق در فصل سرد سال میباشد.
اما کویل آبگرم داکت اسپلیت باید گرما را از کجا دریافت نماید؟ کویل آبگرم داکت اسپلیت میتواند گرما را از منابع مختلفی دریافت کند، از جمله پکیج، موتورخانه، بویلر و یا سیستمهای خورشیدی.
رایجترین منبع گرما برای کویل آبگرم داکت اسپلیت، استفاده از پکیج است. پکیج از طریق لولههای آب گرم، گرما را به کویل منتقل میکند. در ادامه به بررسی بیشتر پکیج و نحوه تامین آب گرم توسط آن میپردازیم.
شما هر برندی از داکت اسپلیت را که خریداری نمایید، میتوانید از کویل آبگرم مخصوص آن استفاده کنید. برای نمونه اگر داکت اسپلیت LG دارید، باید کویل آبگرم داکت اسپلیت ال جی و اگر داکت اسپلیت گرین دارید، باید کویل آبگرم داکت اسپلیت گرین را خریداری نمایید.
پکیج چیست؟
پکیج یک سیستم گرمایشی است که هم کار آبگرمکن و هم کار موتورخانه را انجام میدهد. در گذشته، مردم برای گرم کردن خانههای خود، از موتورخانهها استفاده میکردند که این سیستمها معایب زیادی داشتند. هزینه بالا، نیاز به مکانی مجزا جهت نصب و اشغال کردن فضای زیادی از ساختمان، از جمله معایب موتورخانهها محسوب میشود. شما با داشتن پکیج، از خرید آبگرمکن و موتورخانه به صورت مجزا، بینیاز هستید و پکیجها تمام کارهای این دو سیستم را برای شما انجام میدهند. پکیجها جهت گرمایش به وسیلهی شوفاژها، فن کوئلها، رادیاتور قرنیزی، گرما از کف، داکت اسپلیت و به طور کلی سیستم گرمایشیهایی که با استفاده از آب گرم، محیط را گرم میکنند مورد استفاده قرار میگیرند.
کارکرد پکیج اینگونه است که زمانی که آب گرم را باز میکنید آب از درون سنسورها و لولههایی که آب را گرم میکنند گذشته و آب گرم را به بیرون منتقل میکند. پکیجها نیز به مانند سایر سیستمهای گرمایشی برای گرم کردن آب باید از یک منبع سوختی استفاده کنند. سوخت مصرفی پکیجهای جدید گاز و برق است. پکیج با اینکه از دو نوع انرژی و سوخت استفاده میکند ولی در مقایسه با سایر سیستمهای گرمایشی مانند بخاری، داکت اسپلیتها، کولرهای گازی و … کم مصرفتر است.
کم مصرف بودن پکیجها به این معنی است که با توجه به این که همزمان هم آب گرم مصرفی منازل و هم آب گرمی که برای گرم کردن محیط به واسطه داکت اسپلیت مورد نیاز است را تامین میکنند مصرف نسبتاً پایینتری دارند و کاربرد گسترده آنها نیز در سنجش میزان مصرف سوختشان باید در نظر گرفته شود.
استفاده از پکیج به نوعی سبب میشود که هر واحد مسکونی، استقلال بیشتری در استفاده از گاز داشته باشد. شاید بدانید که آبگرمکنها به سیستم موتورخانه متصل هستند و بین ساکنین یک آپارتمان مشترکند. در این صورت اگر مشکلی برای موتورخانه پیش بیاید، باید تمامی ساکنین برای رفع مشکل، همکاری کنند. همین امر سبب میشود تا تعمیر موتورخانه و حل مشکل آب گرم ساختمان، مدت زیادی طول بکشد. یکی دیگر از مزایای این سیستمها، در دسترس بودن آنها و کنترل شوفاژ در خانه است. به این صورت که هر زمان احساس سرما کردید میتوانید بدون نیاز به هماهنگی با سایر ساکنین، آن را روشن کنید.
اکثر پکیجهای آپارتمانی قابلیت دوگانه سوزی را دارند و سنسورهای موجود در آنها، میزان ورودی سوخت را در حد تعادل نگه میدارند تا از کار کردن مدام مشعل جلوگیری شود. به همین دلیل مصرف بهینهتری نسبت به حالتی دارند که بخواهید گرمایش را به صورت مستقیم و از طریق سیکل تبرید داکت اسپلیت تامین نمایید و همین باعث شده تا طرفداران بیشتری داشته باشند.
تامین آبگرم کویل داکت اسپلیت در فصل زمستان توسط پکیج
در فصل زمستان، پکیجهای دیواری با توجه به تأمین آب گرم برای مدار گرم کننده، نقش حیاتی دارند. وقتی شیر آب گرم باز میشود، سنسور فشار فعال شده و باعث قطع موقت آب میشود. این عمل باعث میشود تا آب تنها به سمت مبدل حرارتی لولهها جریان داشته باشد و آب گرم مصرفی به سمت شیر هدایت گردد.
در تابستان، طرز کار پکیجهای دیواری بهگونهای است که فقط آب گرم مصرفی را گرم میکنند. هنگام باز کردن شیر آب گرم، سنسور فشار مشعل را روشن میکند و آب گرم مصرفی به صورت پیوسته و فوری فراهم میشود. اما با بسته شدن شیر آب گرم، دستگاه خاموش میشود.
پکیجهای دیواری در حالت کلی با همین مراحل عمل میکنند، با این تفاوت که در فصل زمستان علاوه بر گرم کردن آب مصرفی، مدارهای گرمایشی دستگاههایی مانند کویل داکت اسپلیت را نیز گرم میکنند، در حالی که در تابستان فقط برای گرم کردن آب مصرفی به کار میروند. اگرچه پکیجهای دیواری نیاز به همزمانی از برق و گاز دارند، در برخی مدلها از جریان آب توسط یک توربین برق مورد نیاز را تأمین میکنند.
در صورتی که شما از ترکیب پکیج و داکت اسپلیت برای گرمایش استفاده کنید، دیگر نیازی به رادیاتور و لوله کشی در ساختمان نخواهید داشت. همچنین با انجام این کار، قدرت گرمادهی افزایش مییابد و خانه سریعتر و بهتر گرم خواهد شد. همچنین این کار برای شما صرفه اقتصادی خواهد داشت و مقرون به صرفه است. زیرا در زمستان شما از برق برای گرم کردن استفاده نمیکنید.
استفاده از داکت اسپلیت به تهویه هوا به صورت مطبوع و خوشایند کمک میکند و رطوبت هواو دمای آن را تنظیم میکند. همچنین توانایی تصفیه هوا و ضد عفونی کردن آن را دارد. محدوده دمایی این روش گرم کردن در خانهها بسیار بالاست. زیرا با استفاده از این روش میتوان دما را از 10- تا 50 درجه سانتیگراد تغییر داد. فیلترهای داکت اسپلیت قابل شستشو هستند و برای نصب و نگهداری از این سیستم به تجهیزات کمتری نیاز است.
قبل از نصب داکت اسپلیت با پکیج، یک سری از اقدامات لازم است که میبایست انجام شود. شستشو و نظافت و از بین بردن گرد وغبار داخل پنل یکی از مهمترین اقدامات به شمار میرود. داکت اسپلیت در فصل تابستان، گرد و عبار و ذرات زیادی را به خود جذب کرده است و بهتر است در فصول سرد، قبل از راه اندازی گرمایش این سیستم، گرد و غبار را از بین برده و سپس حالت گرمایش را ایجاد کنید.
رفع این گرد و غبار باعث گرمایش بهتر و جریان مناسب هوا خواهد شد و گرفتگیها و انسداد دستگاه را از بین خواهد برد. پس از نظافت، تنظیم دمای ۱۸ تا ۲۴ درجه در داکت اسپلیت بسیار لازم و اساسی است و حالت داکت اسپلیت را روی هیت بگذارید. پس از آن دمای مطلوب در محیط خانه منتشر خواهد شد.
هوا گیری اقدام مهم بعدی به شمار میرود. قبل از راهاندازی دستگاه در ابتدای فصل پاییز یا زمستان، هواگیری داکت اسپلیت مهم و حیاتی است، چرا که در مدتی از سال که فصول تغییر کرده و وضعیت هوا از سرما به گرما یا برعکس تغییر میکند؛ هوا و رطوبتی که درون لولههای رابط در واحد داخلی وجود دارد به صورت کامل تخلیه نمیشود و به طور معمول مقداری هوا یا بخار آب درون لولهها باقی میماند. در فصل سرما این موضوع مانعی بر سر راه مسیر آب گرم بوده و علاوه بر فشار زیاد بر دستگاه، باعث ایجاد سر و صدا در محیط نیز خواهد شد. در مورد مهمترین عوامل این کار میتوان گفت:
- هواگیری داکت اسپلیت، سبب صرفهجویی در مصرف انرژی است، زیرا مسیر آب گرم باز بوده و به اجزاء دستگاه فشار زیادی وارد نخواهد شد.
- هواگیری سبب میشود تا در فصل زمستان گرمای کافی در محیط توزیع شود.
- پیش از تنظیم گرمایش، دستگاه میبایست هواگیری انجام شود تا در زمان گرمکردن محیط، سر و صدا ایجاد ننماید.
- عدم هواگیری نمودن داکت اسپلیت میتواند باعث سردشدن آب گرم در لوله کویل، کاهش توان گرمایشی و مصرف انرژی بیشتر دستگاه شود.
توجه کنید که عدم هواگیری باعث میشود گرمایش دستگاه مختل شده و موجب میگردد مقداری به موتور داکت اسپلیت فشار وارد شود. هواگیری لولهها و تخلیه کامل هوا از آنها و اتصالاتشان در فصل زمستان، موجب میشود تا آب گرم به خوبی در مدار جریان پیدا کند و هوای مورد نیاز هواساز تامین شود. نکته اینکه در برخی موارد دلیل روشن نشدن داکت اسپلیت، انجام ندادن هواگیری است.
اگر گرمای کویل آبگرم دستگاه توسط موتورخانهی مرکزی تامین میگردد، بعد از راهاندازی موتورخانه، باید شیرهای ورودی و خروجی آبگرم متصل به کویل را باز کنید. بازکردن شیرهای آبگرم سبب میشود، که آب وارد بخشهای مختلف دستگاه شده و عملکرد بخشهای دستگاه را برای گرمکردن نشان دهد. در صورتی که از پکیج برای تامین آبگرم کویل استفاده میکنید، باید حالت گرمایشی داکت اسپلیت را بر روی پکیج فعال نموده و سپس شیرهای کویل را باز نمائید. به هر حال با باز نمودن شیرهای آبگرم، آب وارد لوله های کویل داکت اسپلیت شود و سپس درجهی فشار پکیج را چک میکنیم که در صورت افت فشار پکیج آن را شارژ خوایم نمود. هنگام راهاندازی دستگاه برای گرمایش، باید مراحل هواگیری را به ترتیب زیر انجام دهید:
- ابتدا مطمئن شوید که لولهکشیهای داکت اسپلیت سالم بوده و نشتی بارزی ندارند.
- سوپاپ شیر را باز کنید، برای این کار آن را حدود ۹۰ درجه برخلاف عقربههای ساعت و توسط آچار ششگوش بچرخانید. ۱۰ ثانیه منتظر بمانید تا گاز آن خارج شده و سپس را ببندید.
- لولههای گاز و اتصالات را برای وجود نشتی بررسی نمائید. بررسی نشتی لولهی گاز مبرد از مهمترین کارهایی است که باید در هواگیری دستگاه انجام دهید؛ این کار را با دستگاه نشتیاب انجام داده و در صورت شل بودن پیچ و مهره های لولههای گاز آن ها را محکم ببندید. در صورتی که نشتی آنها برطرف نشد از تعمیرکاران مجرب برای رفع نشتی کمک بگیرید.
- برای خروج هوای داخل دستگاه، میبایست سوپاپ سهطرفه را باز کنید. با بازکردن درپوش سوپاپ سه طرفه، هواگیری آن را با کمک پین واقع در وسط سوپاپ انجام دهید. برای انجام آن، پین مرکزی سوپاپ را به کمک آچار شش گوش به داخل فشار داده و چند ثانیه بعد آن را رها کنید. این کار را چند بار انجام دهید تا به صورت کلی هواگیری داکت اسپلیت انجام شود. دقت کنید که آب خروجی از لولهها آبجوش است؛ پس مراقب باشید تا دچار سوختگی نشوید.
- اکنون مهرههای سوپاپ سه طرفه ورودی را با آچار سفت کرده و شیر سه طرفه را نیز در وضعیت عقب قرار دهید.
بعد از انجام این مراحل و اطمینان از هواگیری دستگاه، میتوانید داکت اسپلیت را روشن کنید رو آن را روی فن قرار دهیم. اگر هواگیری به درستی انجام شد و با این حال دستگاه گرمایش خوبی نداشت، باید پکیج و ورودی آب داغ از موتورخانه را بررسی نمائید. همچنین برای جلوگیری از اتلاف انرژی در مسیر لولهها، از عایقهای حرارتی مناسب بر روی آنها استفاده نمائید.
از راههای کاهش صدا، انتقال شیر انبساط دستگاه از پشت یونیت داخلی به یونیت خارجی واقع در بیرون از ساختمان است که در برخی از داکت اسپلیتها قابل انجام است؛ با این کار صدای عبور گاز مبرد از شیر انبساط شنیده نخواهد شد.
تنظیم دمای داکت اسپلیت برای زمستان
بهتر است نحوهی تنظیم بخش گرمایشی را برای فصلهای پاییز و زمستان فرابگیرید ولی اینکار را باید با رعایت نکات مهمی انجام دهید تا عملکرد دستگاه با مشکل مواجه نشود. اگر تنظیم دستگاه توسط افراد بیتجربه و یا تنها توسط تغییر کارکرد با دکمههای ریموت آن انجام گیرد، ممکن است باعث وجود مشکلاتی در دستگاه شود.
در ابتدا لازم است بدانیم که دستگاه داکت اسپلیت از دو بخش هواساز و کندانسور تشکیل شده است که بخش هواساز، درون ساختمان محل سکونت یا کار نصب شده و با بخش کندانسور، توسط تعدادی از لولههای مسی به هم متصل شدهاند. تامین گرمایش داکت اسپلیت به وسیله پکیج یا موتورخانه انجام میگیرد. برای راهاندازی سیستم گرمایشی داکت اسپلیت در پائیز، خوب است دستگاه را سرویس کنید تا دستگاه در حین کار با مشکلی مواجه نشود.
تمیزکردن پنل داخلی ضروری است زیرا به علت کارکرد مداوم دستگاه در فصل بهار و تابستان، بر روی دریچههای خروجی هوا، فینهای کندانسور و فیلترها گردوغبار و آلودگی محیط جمع میشود و بنابراین سرویس دستگاه پیش از راهاندازی ضروری است. این سرویس شامل رسوبزدایی لولههای آب گرم، تمیزکاری فیلترها و رادیاتورها، دریچههای داکت اسپیلت، و عموماً یونیت داخلی و خارجی است. بنابراین با شروع فصل پاییز و استفاده از حالت گرمایش دستگاه، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:
- شیرها و اتصالات مخصوص ورودی و خروجی آبگرم را چک نمائید. لولههایی که آبگرم از آنها عبور میکند را در صورت لزوم رسوبزدایی کنید.
- برای گردش مناسب هوای دستگاه، اطرف کندانسور را از هر چیزی خالی کنید.
- فیلترها و رادیاتورها را حتماً تمیزکاری نمائید. آلودگیهای جذب شده روی دریچهها و فیلترهای اسپلیت کانالی را با مواد شوینده از گردوغبار بزدائید. رادیاتورهای داکت اسپلیت را میتوان با استفاده از شیشه پاککن و دستمال تمیز نمود.
- اگر دستگاه از پکیج برای گرمایش استفاده میکند، تنها کافی است حالت گرمایش دستگاه را فعال نمائید. در صورتی که منبع تامین گرمایش داکت اسپیلت موتورخانه است، پس از سرویس و وارسی دستگاه، باید شیرهای آب گرم را باز کنید تا آب وارد دستگاه شود.
- برای جلوگیری از ایجاد سروصدا در زمان گرم کردن محیط، باید هواگیری کویل داکت اسپلیت انجام شود.
برای تنظیم گرمایش ابتدا حالت قبلی داکت اسپلیت را غیرفعال کنید و حالت گرمایش دستگاه را فعال نمائید. برای اینکار دکمهی Heat روی ترموستات را فعال کنید. این تنظیمات مربوط به حالت Mode دستگاه است و البته بسته به نوع و مدل داکت اسپلیت، ریموت کنترل دستگاه متفاوت میباشد.
محدوده استاندارد برای تنظیم گرمایش داکت اسپلیت در پائیز و زمستان ، بازهی ۱۸ تا ۲۵ درجه میباشد. بهتر است در ابتدا درجه گرمایش داکت اسپیلت روی ۱۸ درجه تنظیم گردد و در صورت نیاز و سردتر شدن هوا، به صورت تدریجی درجهی دما را افزایش داد تا محیط گرمتر شود.
پرسش و پاسخ
چرا داکت اسپیلت باد گرم میزند؟
مشخص است که اگر داکت اسپلیت خنک نمیکند، یعنی اختلالی در کارکرد آن یا در قطعاتش بهوجود آمده که لازم است به تعمیر آن بپردازید. هنگامی که آسیبی به قطعهای از داکت اسپلیت وارد میشود، داکت همانند یک پنکه عمل میکند و در مواقعی با ایجاد باد گرم، موجب افزایش دمای محیط میشود. اگر وزش باد گرم را از داکت اسپلیت احساس کردید، بهتر است ابتدا به بررسی فیلترها بپردازید و آنها را وارسی نمائید.
تمام چیزهایی را که مربوط به خنک نکردن محیط توسط دستگاه است را در نظر بگیرید. ممکن است لولههای مسی مسدود شده و یا آسیب دیده باشند و یا گاز دستگاه کم باشد. در مواردی نیز ترموستات با مشکل مواجه میشود و نمیتواند دمای مورد نظر را تنظیم کند و باعث باد گرم میشود. اگر آسیبی به بورد وارد شده و این قسمت آسیب دیده، داکت محیط را خنک نمیکند یا باد گرم خارج میشود.
اگر حدس میزنید که ممکن است آسیبی به کمپرسور وارد شده و یا برای طولانی مدت باد گرم میوزد بهتر است سریع داکت اسپلیت را خاموش کرده تا این قطعه گرانقیمت (کمپرسور) با مشکل جدی روبهرو نشود و هزینه سنگینی به بار نیاورد.
چرا داکت اسپیلت گرم نمیکند؟
در فصول سرد سال ممکن است به عواملی سیستم گرمایشی این دستگاه دچار مشکل شده و محیط را به خوبی گرم نکند، یا باد سرد از آن خارج میشود؛ در اینگونه مواقع ابتدا بررسی کنید که اسپلیت در حالت گرمایش قرار داشته باشد. در صورتی که با تنظیم دریچهی داکت، دستگاه به خوبی گرما تولید نکند باید علت گرم نکردن داکت اسپلیت را در عواملی مانند تنظیمات نادرست ریموت، خرابی فن و ترموستات و … جستجو کرد. عمدتاً علت گرم نکردن داکت اسپلیت شامل موارد زیر میباشد:
- تنظیم نبودن کنترل دستگاه
- بسته بودن دریچهها
- کثیفبودن فیلترها
- خرابی ترموستات یا فن
- اشکال در بورد دستگاه
- گرفتگی کویل یا عدم هواگیری کویل
- کم بودن مقدار مبرد
- ظرفیت نامناسب دستگاه برای محیط
دریچههای خروجی را وارسی کنید. از بسته نبودن دریچههای خروجی در زمان روشنبودن داکت اسپلیت مطمئن شوید و با دقت چک کنید که مانعی سر راه آنها نباشد و یا بسته نباشند.
پکیج یا موتورخانه را بررسی کنید و مطمئن شوید که آب گرم لازم را تامین میکند. در اینحال با لمس لولههای آبگرم در گرم بودن آب خروجی از پکیج یا موتورخانه اطمینان حاصل کنید. پایین بودن دمای کویل آبگرم میتواند به عوامل گوناگونی مانند پایین بودن حرارت پکیج یا موتورخانه، وجود هوا در سیستم آب گرم یا بازنبودن کامل شیرفلکه کویل بستگی داشته باشد. در صورت استفاده از شیر برقی از تنظیم درست ترموستات مطمئن شوید.
از علل عدم گرمایش داکت اسپلیت، خراببودن ترموستات یا سنسور دمایی «ترمیستور» است. فن دستگاه را نیز چک کنید. ایجاد نقص فنی در بورد داکت اسپلیت، موجب هماهنگ نبودن اجزای دستگاه و عدم کنترل و کارکرد آن شده و عملکرد دستگاه مختل شود.
اطراف یونیت خارجی را خالی کنید. وجود فضای باز مناسب در اطراف یونیت خارجی، سبب میشود تا مکش هوا از پشت دستگاه بهخوبی انجام شده و دستگاه بتواند هوای گرم شده را به محیط برساند. مسدود بودن اطراف یونیت خارجی باعث میشود داکت اسپلیت کارائی مطلوب خود را از دست داده و محیط را به خوبی گرم ننماید.
انتخاب مناسبی از انواع داکت اسپلیت میتواند جوابگوی محیط کار یا منزل شما باشد. اگر ظرفیت دستگاه انتخاب شده متناسب با محیط نباشد و ظرفیت دستگاه موردنظر کمتر از میزان مناسب محیط انتخاب شده باشد، دستگاه قدرت کافی را برای گرمنمودن محیط نخواهد داشت.